4 consells bàsics per comprar una caravana

Arriba el bon temps, i comencem a pensar en vacances. Si sou dels que us plantegeu comprar una caravana, avui us portem uns consells bàsics a l’hora de triar un model o un altre.

Primer de tot, hem de tenir clar que la vida al càmping es gaudir de l’aire lliure. Fer vida a fora, en el nostra avancé, on hi tindrem la taula, cadires… Dins la caravana només hi serem les hores de més fred i per dormir.

I segon, i no menys important, no és el mateix si som una parella sense fills, o ja una família amb nens de diferents edats. Les necessitats no són les mateixes.

Dit això, passem a donar-vos uns consells bàsics per fer un bona elecció.

1 – El primer gran dubte, és quina mida agafar. Quants ambients.

Hem de tenir clar quin ús li volem donar segons si som una parella (que potser amb una petita ja farem), o si som una família (on necessitem més espai). Independentment  del número de persones que siguem, és principal decidir si volem fer ruta, viatjar i fer quilometres amb ella. Si aquest és el cas, amb una petita, manejable i de poc pes, serà ideal per conèixer món amb la nostra casa a sobre.

Si som dels que plantegem aparcar la caravana en un càmping i anar passar els caps de setmana i vacances, necessitarem una més gran per tenir més comoditat. Les des 3 ambients seran ideals.

2 – Segon dubte, s’ha de matricular?

Si la caravana no passa dels 750 Kg no caldrà matricula, ni assegurança, ni ITV. Per circular amb ella només necessitarem la seva fitxa tècnica i notificar-ho a la nostra assegurança del cotxe que hem posat bola per poder remolcar la caravana.

Si la caravana pesa més de 750 kg haurem de matricular-la, i haurem de fer una assegurança a apart del cotxe, al igual que la ITV.

3 – Quin permís de conduir necessito? Amb el meu ja faig o necessito un especial?

Si el conjunt de cotxe + caravana no passa dels 3500 kg podrem conduir-la perfectament amb els carnet de conduir B. Però en el que cas que el conjunt superi els 3500 Kg necessitarem el B96

4 – Quin pes puc arrossegar amb el meu cotxe?

Haurem de mirar la fitxa tècnica del teu cotxe, la casella MMR c/f (massa màxima remolcable amb fre d’inèrcia) on ens indicarà el pes màxim que podem portar.

Actualitat