Banyoles

Banyoles, Girona, España

La situació i entorn de Banyoles ofereixen un extens ventall de possibilitats d’apropar-nos a la natura, a la cultura i a la història de la ciutat de l’aigua.

Podeu fer diferents rutes i excursions a peu o en bicicleta. La més coneguda, donar la volta a l’estany de Banyoles. Es un itinerari circular i de dificultat baixa completament senyalitzat. Durant el recorregut podreu gaudir de la gran riquesa natural i paisatgística endinsant-vos als miradors i estanyols de la zona.

També podeu pujar al Tren Pinxo, tren turístic de 3 vagons amb capacitat per a 60 persones, que us farà un recorregut per gaudir de la natura i el paisatge de l’entorn de l’Estany fins arribar a l’església romànica de Santa Maria de Porqueres (la més important de la comarca). A continuació ens guiarà pel centre històric de Banyoles passant pels principals punts i atractius del barri vell.

A Banyoles a més us esperen rutes culturals  com el Museu Darder i Museu Arqueològic, visitar les Pesqueres o descobrir l’església de Santa Maria dels Turers.